Ontspannen Kinderen

Voor kinderen

Oplosboek maken

Bij het maken van een oplosboek maak ik gebruik van fantasieoplossingen voor problemen die kinderen ervaren.

De kinderen bedenken deze oplossingen zelf en ik begeleid ze hierbij. Zij houden te allen tijde zelf de regie. Op deze manier krijgen ze handvatten mee om beter met bepaalde situatie om te kunnen gaan. Deze methode is heel goed inzetbaar bij:

  • faalangst en onzekerheid
  • druk - of agressief gedrag
  • stil - en teruggetrokken zijn
  • concentratieproblemen
  • rouwverwerking (bij ziekte, overlijden, echtscheiding)
  • zeer gevoelige kinderen (HSP)
  • slaapproblemen
  • onverklaarbare problemen (bijv. buikpijn, hoofdpijn, angsten)

Coaching 

Bij het coachen zoeken we oplossingen voor diverse problemen met behulp van coachingsgesprekken, voetmassage of -reflexologie, en adviezen in combinatie met speelse elementen en leuke oefeningen. Soms zijn er geen oplossingen. Dan help ik het kind om de situatie (bijvoorbeeld een scheiding, ziekte of verlies) te accepteren zoals die is. Elk kind is uniek.

Tijdens een traject wordt duidelijk wat het kind nodig heeft. Ik pas daar mijn methoden en technieken op aan.


Theekransjes 

Nieuw zijn de theekransjes. Eén keer per maand kunnen ongeveer 6 kinderen inschrijven voor een theekransje. We gaan met elkaar theeleuten uit mooie kopjes, lekkere dingetjes eten en kletsen over van alles en nog wat. Niks moet, (bijna) alles mag. Ik bedenk per keer een thema. Dat kan een knutsel zijn of iets met toneel. Maar ook een verhalen- of tekendag. Het kan van alles zijn, het maar relaxt is.

Hou de agenda in de gaten voor de data!

Voor Ouders

Opvoedvragen

Opvoedvragen komen tijdens de coaching voorbij. Voor specifieke problemen kun je een afspraak maken. Dit contact kan ook telefonisch of via de mail.

KinderMIR voetmassage        

Dit is de specifieke voetmassage die ik altijd aan het einde van een afspraak bij een kind doe. Ik leer deze massage aan ouders zodat zij dit thuis bij hun kinderen kunnen doen. Alle kinderen vinden het heel fijn als ouders deze willen leren! Dit is een eenmalige workshop van een uur, incl. materiaal om alles nogmaals terug te kunnen lezen.