Ontspannen Kinderen

Mijn naam is Anja Groenewegen en ik woon in Reeuwijk. Na de PABO ben ik ruim 10 jaar werkzaam geweest in het onderwijs. Ik heb op reguliere basisscholen gewerkt, bij het voortgezet speciaal onderwijs (op een praktijkschool), in het voortgezet onderwijs en als docent Nederlands en NT2 bij het middelbaar beroepsonderwijs en volwassenenonderwijs. Na verloop van tijd besloot ik om in een andere vorm met kinderen te gaan werken: individueel en in kleine groepjes. Ik ben toen een praktijk gestart als kindercoach. Ik help kinderen om weer terug te komen in hun eigen kracht waardoor ze beter in hun vel komen te zitten en weer meer het kind kunnen worden die ze diep van binnen zijn. Op dit moment werk ik weer een aantal dagen in het onderwijs als leerkracht.

Ik doe dit onder andere met behulp van het maken van een boek. Ik heb deze methode zelf ontwikkeld. Het effect ervan doet me elke keer opnieuw verbazen! Ik geef ook workshops en theaterlessen op aanvraag.

Kinderen hebben ouders. Ik heb gemerkt dat veel ouders zich zorgen maken en het 'even niet weten' met hun kind. Die ouders wil ik ook graag helpen bij het begeleiden en opvoeden van hun kind (-eren).

Ik raak nooit uitgeleerd en ik volg nog steeds nieuwe cursussen en workshops om mijn 'gereedschapskoffer' te vullen zodat ik mensen nog beter kan helpen. Ook lees ik heel veel vakliteratuur. Ik heb altijd wel behandelvormen, tips en adviezen in 'mijn koffer' en uit mijn vele boeken die ik ‘tevoorschijn kan toveren’.


Mijn gereedschapskoffer: